Project omschrijving

Blaricums gemengd koor in Dorpshuis Blaercom

Blaricums gemengd koor in Dorpshuis Blaercom

Het gezellige Blaricums gemengd koor repeteert iedere woensdagavond in Dorpshuis Blaercom van 19:45 tot 22:00 met halverwege een korte pauze.

Overweegt u ook mee te zingen in ons Blaricums Gemengd Koor? Om de sfeer te proeven kunt u altijd op een repetitieavond langskomen en al naargelang uw behoefte, zelfs al wat meezingen! Iedereen is welkom bij ons koor! De contributie bedraagt €25,00 per maand (12x per jaar). Wilt u wat meer informatie, dan kunt u altijd even contact opnemen via de website van het Blaricums gemengd koor.

Website Blaricums Gemengd Koor

Blaricums gemend Koor

Het Blaricums Gemengd Koor bestaat inmiddels 35 jaar. Het is een koor waar gezelligheid hoog genoteerd staat. We repeteren eenmaal per week en na een paar uurtjes “noeste” en leuke arbeid ontspannen we nog wat in de bar. Met behoud van deze sfeer streven we er naar om het muzikale niveau te verhogen. De repertoirekeuze speelt daarbij een belangrijke rol.

Een muziekcommissie, bestaand uit koorleden en de dirigent, zoekt naar een mix van enkele stukken met een niveau dat een kleine uitdaging vormt voor de koorleden. Zo kunnen koorleden spelenderwijs groeien en daarmee het koor als geheel.

We verversen jaarlijks 25% – 50% van het repertoire. We geven op aanvraag concerten op locatie in de regio en traditiegetrouw het druk bezochte Blaricums Gemengd Koor Kerstconcert in één van de plaatselijke kerken.

Dirigent Lex Barten

Lex Barten studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam en zang bij Tine de Lorme. Later nam hij deel aan de operaklas van het Sweelinckconservatorium en volgde hij een opleiding aan het Amsterdams muzieklyceum. Van 1978 tot 2004 zong hij in het Groot Omroepkoor. Vanaf 1985 ontwikkelde Lex Barten een dirigentenpraktijk met o.a. mannen-, vrouwen- en gemengde koren.

Voor informatie: 0623336758
Voorzitter bestuur: Noor van den Berg

Foto: met dank aan Oog op Blaricum