Vrijwilligerswerk Blaricum – Blaercom

Vrijwilligerswerk Blaricum in Dorpshuis Blaercom

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk te doen in Blaricum in het Gooi? Bij dorpshuis Blaercom in Blaricum zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers! WELKOM!

Voor onze vernieuwde Blaercom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:

Mensen die ons kunnen voeden met hun ideeën.
Mensen die ons kunnen helpen bij het uitvoeren van activiteiten.
En mensen die hun netwerk willen inzetten om de Blaercom tot een echt dorpshuis te laten zijn

Kortom mensen die zich als vrijwilliger voor onze activiteiten in willen zetten!

Geef je op via: vrijwilligers@blaercom.nl

Op dit moment zijn de vacatures…..

zie hieronder

Voor de donderdag ochtend en middag zijn we op zoek naar gastheren/gastvrouwen die of de ochtend of de middag willen helpen met Blaer-Kom binnen!

Deze inloop dag bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een vers-gekookte avondmaaltijd.

Wij hopen dat u wilt helpen met het soepel laten lopen van deze dag:  zoals het helpen bij ontvangst, het koffie/thee schenken,  meehelpen met de lunch en eventueel met het (serveren van het) avondeten.

Uw hulp als gastheer/vrouw van de Blaer-Kom binnen! is welkom!!

Ben jij een vroege vogel die houdt van drukke ochtend vol activiteiten? Dan ben jij degene die kunt helpen met het “soepel laten lopen” van deze ochtend:  zoals het helpen bij ontvangst, het koffie/thee verkopen en een praatje maken.

Het is op de woensdag ochtend van 9.30-12. 30 uur. Er zijn die ochtend veel activiteiten in het hele gebouw. Jij ondersteunt de beheerders, die je natuurlijk wel eerst inwerken.

Ben jij een vroeg vogel die houdt van drukke ochtend vol activiteiten? Dan ben jij degene die kunt helpen met het “soepel laten lopen” van deze ochtend:  zoals het helpen bij ontvangst, het koffie/thee verkopen en een praatje maken.

Het is op de vrijdag ochtend van 9.30-12. 30 uur. Er zijn die ochtend veel activiteiten in het hele gebouw. Jij ondersteunt de beheerders, die je natuurlijk wel eerst inwerken.

Ben jij dol op bridge? Maar vooral ook dol op helpen met het serveren van kopjes koffie en thee  en misschien een wijntje op een drukke middag ?

Er is een grote groep bridgers van 13.30-17. 30 op de boven-verdieping. Hij/ zij ondersteunt de beheerders, met het soepel laten lopen van deze middag. De beheerders zullen jou natuurlijk wel eerst inwerken.

Ben jij gek op koken en wil je graag in een professionele keuken staan…?

Voor de donderdag middag zijn we op zoek naar een amateur-kok. Deze persoon M/V mag het avondeten verzorgen bij de Blaer-Kom binnen! 

Blaer-Kom binnen!  is een inloop dag met ontvangst met koffie/thee,  een cultuur/film moment in de middag en  -als corona het weer toelaat een vers-gekookte avondmaaltijd. We hebben een professionele keuken dus het koken is erg aangenaam!

Wij hopen dat jij die persoon bent die komt helpen met het koken van de avondmaaltijd. Het is de bedoeling dat er een “pooltje” komt van koks, zodat je niet iedere week hoeft te koken. Door de corona tijd is dit najaar nog niet veel gekookt, maar als jij ideeën hebt hoe we dit kunnen opzetten?

welkom!!

Ben jij een duizendpoot en een organisatietalent met vele “contacten” in de Blaricumse- en naaste omgeving?

Wij zoeken nog iemand die het leuk vind om o.a. de donderdag-middag activiteiten te bedenken. We willen namelijk elke donderdagmiddag bij de inloopdag Blaer-Kom binnen! een leuke activiteit hebben. We hebben om de twee weken leuke films, maar maar die moeten natuurlijk afgewisseld worden met andere interessante “cultuur” activiteiten zoals lezingen over uiteenlopende onderwerpen, een concertje, you name it.

Blaer-Kom binnen! is een inloop dag die bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een drie-gangen diner dat start om 17.00 uur.

Ook als je wilt helpen  met coordineren  van  andere activiteiten op die  Blaer-Kom binnen!  dag, trek de stoute schoenen aan en mail vrijwilligers@blaercom.nl

We  zijn op zoek naar een artistiekeling die de typische Blaricumse recepten die we op donderdag bij Blaer-Kom binnen! hebben gemaakt in een boekje kan gieten en een gave vorm hieraan kan geven.

Blaer-Kom binnen! is een inloop dag die bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een (meestal) drie-gangen maal.

Wij willen een leuk boekwerkje hiervan maken, zodat we na een aantal maanden ons eigen Blaer-Kom binnen! receptenboek hebben!!

Uw hulp als vormgever bij het receptenboek van de Blaer-Kom binnen! is uiterst welkom!

Waarom zoeken wij vrijwilligers?

Op dit moment heeft de Blaercom wel al een actief en betrokken bestuur bestaande uit vrijwilligers die fantastisch werk doen op bestuurlijk vlak. Ook heeft de Blaercom een team van 4 betaalde beheerders, die het gebouw beheren en alle technische, praktische- en logistieke zaken regelen.

Vanaf 2020 hebben we een vernieuwd gebouw en ons activiteitenaanbod wordt verder uitgebreid met fijne, gezellige en inspirerende activiteiten.

Nadat het pand een metamorfose heeft ondergaan, is ook de manier van werken op een belangrijk kantelpunt gekomen. Om een echt dorpshuis te kunnen zijn, vindt het bestuur een (nog) nauwere samenwerking met mensen uit het dorp erg belangrijk. Dus zoeken wij nu mensen die vrijwilligerswerk in Blaricum willen doen en zich als vrijwilliger voor onze activiteiten in willen zetten om de Blaercom een tweede thuis te laten zijn voor haar bezoekers!

We hebben inmiddels een klein team vrijwilligers, maar om een leuke diverse groep te creëren zoeken wij nog een paar
extra vrijwilligers…

Mensen die het fijn vinden om gasten te ontvangen, om de Blaercom nog meer een dorpshuis te maken dan het al is. En ook om onze nieuwe maatschappelijke activiteiten verder vorm te geven.

We hopen van harte dat u zich aangesproken voelt om te komen helpen!

Wilt u met ons de mogelijkheden verkennen? Neem dan gerust contact op met het dorpshuis via het mailadres vrijwilligers@blaercom.nl

Wij hebben een vrijwilligersbeleid

Ons  vrijwilligersbeleid  is afgestemd op de normen en wensen van dorpshuis Blaercom. En natuurlijk voldoen wij aan de landelijke vereisten zoals het vereiste van de VoG. Het schept duidelijkheid en het is fijn voor de vrijwilligers
om te weten waar ze aan toe zijn!
Hierbij zijn wij flink geholpen door Afke Nijhof Sociaal werker van Versa-Welzijn Blaricum en Laren.
Voor nadere info: download het vrijwilligersbeleidsplan, onze missie en visie, onze gedragscode en de vrijwilligersafsprakenlijst of neem contact op
met onze vrijwilligerscoördinator
(vrijwilligers@blaercom.nl)