Vrijwilligerswerk Blaricum – Blaercom

Vrijwilligerswerk Blaricum in Dorpshuis Blaercom

Vindt u het leuk om vrijwilligerswerk te doen in Blaricum in het Gooi? Bij dorpshuis Blaercom in Blaricum zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers! WELKOM!

Voor onze vernieuwde Blaercom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:

Mensen die ons kunnen voeden met hun ideeën.
Mensen die ons kunnen helpen bij het uitvoeren van activiteiten.
En mensen die hun netwerk willen inzetten om de Blaercom tot een echt dorpshuis te laten zijn

Kortom mensen die zich als vrijwilliger voor onze activiteiten in willen zetten!

Op dit moment zoekt Blaercom enthousiaste vrijwilligers voor:

Voor de donderdag ochtend en middag zijn we op zoek naar gastheren/gastvrouwen die of de ochtend of de middag willen helpen met Blaer-Kom binnen!
Deze inloop dag bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een twee-gangen maal.

Wij hopen dat u wilt helpen met het soepel laten lopen van deze dag:  zoals het helpen bij ontvangst, het koffie/thee schenken,  meehelpen met de lunch en eventueel met de avondmaaltijd.

Uw hulp als gastheer/vrouw van de Blaer-Kom binnen! is welkom!!

Voor de donderdag ochtend en middag zijn we op zoek naar een amateur-kok voor donderdag. Deze persoon M/V kan dan lunch- of avondeten verzorgen bij de Blaer-Kom binnen! 

Blaer-Kom binnen!  is een inloop dag met ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een twee-gangen avondmaaltijd.

Wij hopen dat u wilt helpen met het bereiden van de lunch en/of het koken van de avondmaaltijd.

Uw hulp als kok bij de Blaer-Kom binnen! is welkom!!

Voor de donderdag ochtend of middag zijn we op zoek naar een coördinator die recepten van typische Blaricumse gerechten kan verzamelen. We eten/ testen ze dan uit op de lunch of bij de avondmaaltijd bij Blaer-Kom binnen!

Blaer-Kom binnen! is een inloop dag die bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een twee-gangen maal.

Wij hopen dat u wilt helpen met het verzamelen van recepten, zodat we na een aantal maanden Blaer-Kom binnen! een leuk boekje kunnen maken met alle recepten van deze dag.

Uw hulp als coördinator van recepten bij de Blaer-Kom binnen! is welkom!!

We  zijn op zoek naar een artistiekeling die de typische Blaricumse recepten die we op donderdag bij Blaer-Kom binnen! hebben gemaakt in een boekje kan gieten en een leuke vorm kan geven.

Blaer-Kom binnen! is een inloop dag die bestaat uit ontvangst met koffie/thee, een bewegingsmoment, een cultuur/film moment (ochtend of middag) en lunch, daarna een middagprogramma en een twee-gangen maal.

Wij hopen dat u -in samenwerking met de coördinator die de recepten verzameld- een leuk boekwerk hiervan kunt maken, zodat we na een aantal maanden ons eigen Blaer-Kom binnen! receptenboek hebben.

Uw hulp als vormgever bij het receptenboek van  de Blaer-Kom binnen! is welkom!!

Waarom zoeken wij vrijwilligers?

Op dit moment heeft de Blaercom wel al een actief en betrokken bestuur bestaande uit vrijwilligers die fantastisch werk doen op bestuurlijk vlak. Ook heeft de Blaercom een team van 4 betaalde beheerders, die het gebouw beheren en alle technische, praktische- en logistieke zaken regelen.

Eind 2019, na de verbouwing, starten we niet alleen met een nieuwe “look”, maar ons activiteitenaanbod wordt verder uitgebreid met fijne, gezellige en inspirerende activiteiten.

Nadat het pand een metamorfose heeft ondergaan, is ook de manier van werken op een belangrijk kantelpunt gekomen. Om een echt dorpshuis te kunnen zijn, vindt het bestuur een (nog) nauwere samenwerking met mensen uit het dorp erg belangrijk. Dus zoeken wij nu mensen die vrijwilligerswerk in Blaricum willen doen en zich als vrijwilliger voor onze activiteiten in willen zetten om de Blaercom een tweede thuis te laten zijn voor haar bezoekers!

We hebben inmiddels een klein team vrijwilligers dat in de startblokken klaar-staat, maar om een leuke diverse groep te creëren zoeken wij nog een paar extra vrijwilligers…

Mensen die het fijn vinden om gasten te ontvangen, om de Blaercom nog meer een dorpshuis te maken dan het al is. En ook om onze nieuwe maatschappelijke activiteiten verder vorm te geven.

We hopen van harte dat u zich aangesproken voelt om te komen helpen!

Wilt u met ons de mogelijkheden verkennen? Neem dan gerust contact op met onze vrijwilligerscoördinator Margot Cornelis (vrijwilligers@blaercom.nl)

Wij hebben een vrijwilligersbeleid

Ons  vrijwilligersbeleid  is afgestemd op de normen en wensen van dorpshuis Blaercom. En natuurlijk voldoen wij aan de landelijke vereisten zoals het vereiste van de VoG. Het schept duidelijkheid en het is fijn voor de vrijwilligers
om te weten waar ze aan toe zijn!
Hierbij zijn wij flink geholpen door Afke Nijhof Sociaal werker van Versa-Welzijn Blaricum en Laren.
Voor nadere info: download het vrijwilligersbeleidsplan, onze missie en visie, onze gedragscode en de vrijwilligersafsprakenlijst of neem contact op
met onze vrijwilligerscoördinator
Margot Cornelis (vrijwilligers@blaercom.nl)