Project omschrijving

Zangkoor The Ambrosians Blaricum in Blaercom

Zangkoor The Ambrosians in dorpshuis Blaercom

Zangkoor The Ambrosians is een kleine en hechte groep van zangers met een leuk en afwisselend repertoire. Een groep mensen die op dinsdagavond met veel plezier naar de repetitie komt om te zingen en om elkaar te ontmoeten.

Het leuke van het koor is dat ze vaak optreden waardoor ze veel in contact zijn met een (meestal) dankbaar publiek. Dat inspireert om te blijven oefenen en nieuwe stukken in te studeren. “Ik zie het als mijn taak dat we als koor plezier hebben in het zingen en daarnaast ook een evolutie doormaken naar verfijning en verdieping. Voor de individuele koorzanger vind ik het belangrijk dat hij/zij zich vrij kan uiten maar ook een besef van eigen stem en lichaam heeft tijdens het zingen. Zo kan de zanger(es) zichzelf horen in het geheel en ook naar andere stemmen luisteren. Op deze manier klinken we echt als een geheel en brengen we onszelf en ons publiek in vervoering” aldus Paul Geurts!

 

Website Ambrosians

Zangkoor The Ambrosians

Een enthousiaste zanggroep van circa twintig leden die voortdurend werkt aan vernieuwing en stroomlijning van de ongeveer tien concerten die men jaarlijks voor het voetlicht brengt. De zangers en zangeressen worden daarbij muzikaal omlijst door een eigen combo in steeds variërende samenstelling, afhankelijk van de keuze uit het zeer brede muziekrepertoire. Zo kunnen The Ambrosians kiezen uit piano, contrabas, saxofoon, slagwerk en gitaar, terwijl voor speciale nummers bovendien accordeon en blokfluit gebruikt worden. Dat zegt wat over het brede repertoire dat de groep beheerst.

Thuisbasis is het Blaricumse dorpshuis De Blaercom, waar elke dinsdagavond gerepeteerd wordt onder de gedreven leiding van Paul Geurts, die ook de pianopartijen voor zijn rekening neemt.

Over Paul Geurts

De artistieke leiding van The Ambrosians is in handen van Paul Geurts. Paul heeft zijn opleiding gevolgd in België aan de conservatoria van Antwerpen en Leuven met hoofdvak Theorie. Later, na verhuizing naar Nederland, gevolgd door een tweejarige studie Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht en een 1 jarig opleiding Stemwerk bij Stichting Rondom Stemwerk te Rotterdam. Als dirigent en pianist is Paul zowel vertrouwd met het klassieke als het lichte genre, maar vooral geboeid door de leerprocessen in het koor zoals stemvorming, expressie, samenwerking en afSTEMming. Paul schrijft arrangementen en treedt ook op als solozanger van het koor.