Dorpshuis Blaercom
Thuis in Blaricum

 Dorpshuis Blaercom Blaricum voor iedereen een “thuis”

Dorpshuis Blaercom is voor iedereen! Voor vergaderingen, verenigingen, cursussen, muziek evenementen, exposities, uitvoeringen en sportactiviteiten

Dorpshuis Blaercom is een thuishaven voor diverse verenigingen en biedt daarnaast ook enkele kantoorfuncties. Plaatselijke organisaties zoals Versa Welzijn en Buurtzorg maken hier gebruik van. Of u nu binnen of buiten Blaricum woont, u kunt altijd bij ons dorpshuis terecht voor alle denkbare activiteiten, zoals vergaderingen, bijeenkomsten in verenigingsverband, recepties, team-uitjes, cursussen, exposities, uitvoeringen en sportactiviteiten. Eigenlijk teveel om op te noemen!

U kunt altijd binnenlopen en een kopje koffie of thee drinken en een krantje lezen. Ook kunt u bij ons (zakelijk) afspreken met een vriend(in)/kennis en/of een zaaltje huren. En er is natuurlijk gratis Wifi.

Sport activiteiten voor kinderen-jeugd en volwassenen

Dorpshuis Blaercom biedt voor alle leeftijden (kinderen, jeugd, volwassenen en senioren) wekelijkse activiteiten. Voor de sporters is er onder andere judo, yoga, damesgym, conditietraining of Tai Chi. De wandel- en fietsclub gaat er regelmatig op uit en voor kinderen en tieners is er de Warrior Acadamy. Het Warrior Skillz® programma is een persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheidsprogramma waar kinderen en jongeren veel baat bij hebben.

Naar de Sport Agenda

Taal & Cultuur

In Blaercom wordt wekelijks taallessen gegeven waaronder taalles Portugees, Franse taal en Italiaanse taallessen. Verzorgd door ofwel de Volksuniversiteit eof Alliance Francaise. De Volksuniversiteit verzorgd ook de lessen in moderne literatuur. Daarnaast worden er lessen kunstgeschiedenis gegeven door Gees-Ineke Smit. De filosofische leeskring staat onder leiding van Adrie van Zon en wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek.

Naar de Taal & Cultuur agenda

Bridge in Blaricum

In ons Dorpshuis zijn verschillende bridgeverenigingen actief. Meer over alle bridge verenigingen op de pagina bridge

Bridgevereniging Très Louche
Très Louche is een damesclub en is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. Het doel is de kennis en de beoefening van het bridgespel te bevorderen.

Blaercom Bridgemiddag
Het behalen van resultaat is natuurlijk leuk, maar de behoefte om de middag in een aangename sfeer door te brengen, voert de boventoon. Minder ervaren spelers worden in de gelegenheid gesteld om in een aangepast tempo hun vaardigheid op het gebied van bieden en spelen te ontwikkelen. Ze worden hierin bijgestaan door een deskundige clubleider. Enige basisvaardigheid is wel nodig.

Bridgevereniging Stad en Lande
Stad en Lande is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond.

Bridgevereniging Sans Doute
Sans Doute is niet aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond.

Dames viertallen Bridge
Deze club bridgt 6 x in de winter; 3 x in het najaar, 3 x in het voorjaar. Het zijn teams van vier dames die spelen tegen elkaar volgens het Swiss systeem.

Bridgevereniging De Bridge Gooiers
‘De Bridge Gooiers’ is in 1952 opgericht met als doelstelling: ‘het bevorderen van de bridgesport’. Uiteraard is het behalen van een resultaat belangrijk, echter, de behoefte om de avond in een aangename sfeer door te brengen voert de boventoon. Na afloop van het spelen wordt door velen op een plezierige manier ‘nagekaart’.

Naar de Bridge Agenda

Spel en creatief

Het dorpshuis is een plaats om informeel nieuwe mensen te leren kennen in een ontspannen sfeer. Zo zijn er handwerk middagen en spelletjes middagen georganiseerd door Versa Welzijn en kunt u de Japanse bloemschikkunst Ikebana leren onder leiding van Nel Gooswilligen.

Blaercom organiseert zelf de koersbal evenementen – altijd een gezellig en actief uitje in Blaricum!

Daarnaast is de Gooische schaakvereniging actief in ons dorpshuis en worden er regelmatig schaaktoernooien georganiseerd.

Naar de Spel & Creatief Agenda

Blaercom Met en voor elkaar

Ons dorpshuis is een ontmoetingsplaatsen voor de dorpsbewoners van Blaricum en omstreken. Wij hebben een sociaal-culturele functie, bieden onderdak aan het verenigingsleven en dragen zo bij aan de sociale cohesie.  Zo worden er door Versa Welzijn gezellige bijeenkomsten georganiseerd zoals het Dagje Blaercom (dagbesteding voor senioren), een koffieochtend en komt het sociaal wijkteam en de vrijwilligerscentrale ook bijeen in Blaercom.

De gemeente Blaricum ontvangt u wekelijk met vragen tijdens het WMO loket uurtje.

Naar de Sociale actviteiten Agenda

Zang en Muziek in Blaercom

Heeft u ook zin om aan te sluiten bij een koor of muziek vereniging? In ons dorpshuis kunt u zich aanmelden voor het koor The Ambrosians, het Blaricums gemend koor of Vocal Note onder leiding van Muriel van Dinteren.

Ook kun je muzieklessen volgen bij de Popschool Blaricum – Bij de Popschool kun je naast zangles ook muzieklessen volgen voor gitaar, piano en drums. Onder begeleiding van deskundige docenten! Voor jong tot oud!

Naar de Zang & Muziek Agenda

Dans en Theater

Van klassiek ballet tot jazzballet, van internationaal dansen tot aan kinderballet. In Blaercom zijn diverse dans en balletscholen actief. Daarnaast is de organisatie van Cabaret Cats en Cabaret Kitts in handen van Cathelijne Gieske van Theater Eigenwijs.

Cabaret Kitts is een cabaret theatergroep voor de jeugd van 12-16 jaar. Ze krijgen les in verschillende theaterdisciplines. De Kitts werken rondom een eigen bedacht thema en maken daarmee een volwaardig avondvullend theaterprogramma.

De Cabaret Cats is een theatergroep voor jongeren vanaf 16 jaar. Ze krijgen les in meerdere disciplines en maken hiermee een avondvullend theaterprogramma.

Naar de Dans & Theater Agenda