Samen koken in Dorpshuis De Blaercom dankzij € 15.712 van het Oranje Fonds

Begin dit jaar is het vernieuwde Dorpshuis De Blaercom in Blaricum in gebruik genomen. Onderdeel van de verbouwing is een nieuwe professionele keuken op de begane grond. Het doel is om inwoners ook in staat te stellen kookworkshops en kookcursussen te geven. En, voor elkaar en met elkaar maaltijden te bereiden en te nuttigen. Samen koken en samen eten is bij uitstek het sociale middel om met elkaar in verbinding te komen en te blijven.

Donatie Oranje Fonds

In het budget van de verbouwing was alleen de fysieke keuken voorzien maar niet de keukeninventaris. Dorpshuis De Blaercom heeft hulp gevraagd aan het Oranje Fonds en deze maand heeft het Oranje Fonds de bijdrage van € 15.712 ter beschikking gesteld. Vanaf nu, mits de corona protocollen kunnen worden nageleefd, kunnen de kookactiviteiten van start gaan.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Blaercom wordt gesteund door het Oranje Fonds

Keuken Voor Kookworkshops Blaercom Blaricum
Keuken Voor Kookworkshops Blaercom Blaricum