Renovatie dorpshuis Blaercom – Blaricum

Deze zomer wordt de Blaercom – het dorpshuis in Blaricum – grondig verbouwd! Als eerste wordt de verdieping gerenoveerd.
Op de begane grond zal eind augustus begonnen worden. Grote projecten zijn hier de ingang die verplaatst wordt naar de Schoolstraat en de nieuwe grote keuken. We hebben er enorm veel zin in.
Als alles volgens planning verloopt, kunnen we 4 november ons vernieuwe Dorpshuis weer openen!
We proberen vanaf september wel de meeste lessen door te laten gaan. In het Dorpshuis of op een andere locatie. Wilt u meer informatie hierover, neem dan contact op met degene die lesgeeft.

Verbouwing Dorpshuis Blaercom Blaricum Gooi

Bouwtekeningen klaar

Inmiddels is de bouwtekening klaar, zijn offerterondes afgerond en is de bouwperiode vastgesteld en start op 24 juni a.s.. De meest in het oog springende verandering is dat de entree naar de voorkant bij de leilinden zal worden verplaatst en dat “het gezicht” van het pand een moderner aanzicht krijgt. Aan die kant is een gezellig terras gepland en misschien zelfs nog een jeu-de-boules baantje. De oude ingang gaat dicht en zal plaatsmaken voor een ruime professionele keuken waar straks ook maaltijden zullen worden gemaakt zodat dorpsbewoners ’s avonds kunnen komen dineren en kookliefhebbers er kookworkshops kunnen volgen. En kunnen er dan partijen en recepties worden gehouden. Uiteraard worden het gebouw, de open- dakconstructie en gevel stevig geïsoleerd en krijgt het interieur een flinke up-lift naar een flexibelere gebruiksmogelijkheid.

Jong & oud, en vrijwillig 

Verder wordt er stevig nagedacht wat Blaercom kan betekenen voor jongerengroepen. Op dit moment wordt hierover gesproken met de schoolhoofden. Ideeën zijn zeer welkom! De overige verenigingen en clubs krijgen in deze 2.1 versie van Blaercom meer mogelijkheden én luxe in het gebouw. Er wordt ook gewerkt aan een interessante inloop dag met elke week een bijzondere activiteit. Dat alles kan alleen van de grond komen als er met vrijwilligers wordt gewerkt. Er wordt gezocht naar gastvrouwen of -heren die de boel in goede banen moeten leiden, en ook hobbykoks voor de nieuwe keuken en chauffeurs die in Blaricum af en toe iemand kunnen ophalen of wegbrengen.

Voor de activiteiten gedurende de bouwwerkzaamheden is er een tijdelijk onderkomen gevonden en als alles meezit gaat de Blaercom in september weer van start. Voor vragen over het vrijwilligerswerk: Margot Cornelis via vrijwilligers@blaercom.nl.