Project omschrijving

Zangles door Vocal Note in Blaricum in Blaercom

Vocal Note is er voor jou! Jouw stem, jouw talent!

  • zangtechniek voor volks, pop, klassiek, opera, soul, gospel, musical-zangers.
  • Presentatie en performance lessen
  • Toelatingen voor beroepsopleidingen
  • Ondersteuning van je professionele zangcarrière
  • Muziek theorie/solfège
  • Repertoire coaching
  • Koor coaching gospel en klassiek
  • Studio coaching
  • Auditie training
  • Podium angst
Website Vocal Note

Vocal-Mental Coaching – Muriel van Dinteren

Founder VocalNote
Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland reisde als kind mee in Circus Sarrasani.Op 16 jarige leeftijd studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde in de opera studio, daarna volgde er privé studie bij Diane Forlano in Londen.

Mission statement : Met geduld, passie en kennis van de stem bereik ik de ziel van de zangers. Hierdoor vergroot ik hun stemontwikkeling, talent, muzikaliteit en het vertrouwen in hun stem/zingen. Ik wordt elke keer weer verliefd op de stem…

Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage.
Muriel is haar carrière gestart als opera zangeres. Enkele hoogte punten zijn: Santuzza in Cavaleria Rusticana,  Eerste Dame in Die Zauberflöte Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev. Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu.

Muriel bracht ook een CD uit: “Muriel” met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.
In 2005 heeft Muriel De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht. Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 geproduceerd. Onder regie en de ” hertaling ” naar het Nederlands van David Prins in een co productie met OperaNu.

Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis. In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats”.

Muriel was jurylid in 2017’18’19 voor Dutch Blues Foundation.
Heden zong zij concerten met MISSA, het ontstaan van Holland met Marga van Praag en Musica Extrema.
In 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht.

Nu genaamd VOCALNOTE Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega’s haar vaak om raad vroegen. Al vanaf het conservatorium coachte ze zangers. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Voor Muriel is “de stem” het belangrijkste. Haar zangtechniek die ze overbrengt is gebaseerd op de BelCanto techniek, aangevuld met 30 jaar ervaring van het coachen van zangers in verschillende muziekstijlen. Dit heeft haar gebracht in Suriname, Bali en het voor programma van Justin Bieber. Nu werkt ze met BN’ers, volkszangers, soulzangers, popzangers, klassieke zangers, jongens sopranen, gospel zangers, koren en beginnende talenten.

Enkele zangers die door Muriel gecoacht zijn:
Steffen Morrison, KennyB, Mainstreet, Frans Duijts, Dionne Slachter.

Haar kracht is het kunnen werken met elk stem type en dus ook elk muziekgenre.

VOCALNOTE geeft les in Blaricum op de vrijdag.
Heb je interesse gekregen en wil je graag een proefles?

Stuur een mail muriel@vocalnote.nl
of bel Muriel 0624564583

Aanmelden kan ook via de website van Vocal Note