Project omschrijving

Hatha Yoga in Dorpshuis Blaercom in Blaricum

Hatha Yoga in Dorpshuis Blaercom in Blaricum

Hatha yoga verenigt actieve energie en passieve energie, verinnerlijking. Door het leren beheersen van lichaam en adem ontstaat evenwicht.

Hatha Yoga

In Blaricum wordt al ruim 30 jaar Hatha Yoga gegeven door Sportschool Schouw.
Yoga is jezelf ont-moeten!
De kernboodschap: Je hoeft niet iets te bereiken, je bent er al.
Hatha yoga verenigt actieve energie (ha = zon) en passieve energie, verinnerlijking (tha = maan). Door het leren beheersen van lichaam en adem ontstaat evenwicht. Bij yoga gaat het niet om de lichamelijke prestatie. Het gaat om het ervaren wat yoga op dat moment voor je doet, iedere keer opnieuw.
Er zijn verschillende redenen om yoga te doen:
*om te (leren) ontspannen,
*om soepeler te worden,
*om zacht te bewegen of
*om meer rust in het hoofd te krijgen.

Wat je motivatie ook is, yoga is geschikt voor iedereen, je hoeft niet lenig, sterk of jong te zijn!
Een yogales bestaat uit yoga asana’s (fysieke houdingen), adem-, concentratie- en meditatieve oefeningen en een eindontspanning. In de houdingen komen alle spieren in het lichaam aan bod en word je bewust waar in het lichaam spanning aanwezig is. Door aandacht voor wat je tegenkomt en bewust gebruik van de adem kan deze spanning oplossen. Het loslaten van de spanning uit de spieren zorgt dat stress verbonden met die spieren kan worden losgelaten. En het richten van de aandacht op lichaam en adem zorgt ervoor dat je ‘uit je hoofd gaat’ waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

Dinsdagochtend
Op dinsdagochtend wordt lichte hathayoga gegeven. De keuze van de oefeningen en de duur van de houdingen zijn aangepast waardoor de les geschikt is voor ouderen en voor mensen die een hathales lichamelijk te zwaar vinden.
Woensdagavond
Op woensdagavond wordt hathayoga gegeven. In deze meer dynamische les variëren de oefeningen tussen rustig en statisch, en krachtig en bewegend. Ook in deze les staat evenwicht en ontspanning centraal.

Dinsdag ochtend 9:00 – 10:00 en 10:15 – 11:15
Woensdag avond 20:00 – 21:00

info@sportschoolschouw.nl

www.sportschoolschouw.nl
Tel: 035-5262985

Hatha Yoga In Dorpshuis Blaercom In Blaricum